Welpen-Meiden

Wie zijn de welpen eigenlijk?
De welpen-meiden zijn meisjes van 7 tot en met 11 jaar die hun spel in de jungle spelen. Elke zaterdag hebben we een opkomst van 10.00 tot 12.30 uur. Daar doen we elke week een leuke activiteit. Alle welpen bij elkaar noem je een horde. Deze horde is in kleinere groepjes verdeeld en zo’n groepje noem je een nest. Elk nest heeft een andere kleur. De leiding heeft ook een andere naam, deze namen zijn dezelfde namen als van de dieren die in het jungleboek voorkomen.

Wat doen de welpen tijdens de opkomst?
Aan het begin van de opkomst openen we met elkaar in een kring. Elke opkomst heeft één nest ‘dienstnest’. Dit nest heeft dan o.a. de volgende taken: vlag hijsen of strijken (bij het sluiten), bijbel lezen en bidden.

Tijdens de opkomst hebben we veel verschillende activiteiten. Zo ben je soms bezig om iets moois in elkaar te knutselen, ben je een hindernisbaan aan het bouwen of werk je aan een insigne voor op je uniform.

Ongeveer halverwege de opkomst drinken we nog wat en meestal is er dan ook wel iets lekkers bij het drinken.

Op Kamp
Niet alleen zaterdags hebben we opkomst. In de eerste week van de zomervakantie gaat de horde van maandag tot zaterdag op kamp, ieder jaar in een ander clubhuis. Dit zomerkamp heeft altijd een spannend en verrassend thema. Om alvast te kunnen wennen aan het op kamp gaan, wordt er in de periode voor het kamp van vrijdagavond tot zaterdagmiddag een overnachting gehouden.


Contact opnemen met de leiding van de Welpen-Meiden:

Captcha Code